Kuopion kaupunki nostaa jälkiavustettavien hissien avustusta ja suunnittelurahaa

Kuopion kaupunki nostaa omaa jälkiavustettavien hissien rakentamiseen tarkoitettua avustusosuuttaan 25 prosenttiin ja maksimissaan 40 000 euroon jokaista jälkiasennettavaa hissiä kohden. Korotus nostaa vanhaan kiinteistöön jälkiasennettavan hissin avustusosuutta maksimissaan jopa 70 prosenttiin kokonaiskustannuksista. Avustusprosentin korotuksella aktivoidaan hissien rakentamista vanhoihin kerrostaloihin.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on avustanut viime vuosina jälkiasennettujen hissien rakentamista 45 prosentin avustuksella, jonka lisäksi Kuopion kaupungin avustus on ollut 15 prosenttia toteutuneista kustannuksista.

Kuopion kaupunki on avustanut myös hissien suunnittelua erillisellä suunnittelurahalla. Suunnittelurahaa nostetaan nyt 2 000 euroon porraskäytävää kohden. Maksimissaan taloyhtiö voi saada avustusta kahden porraskäytävän suunnitteluun yhteensä 4 000 euroa. Suunnittelurahan saaminen ei edellytä hissin toteutumista, mutta toiveena on, että hissihanke etenee myös toteutukseen.

Avustusten muutos tulee voimaan 7.4.2022. Lisätietoja hissiavustuksen hakemisesta ja ehdoista löytyy Kuopion kaupungin asuntotoimen nettisivuilta.

Lisätietoja antavat:
Asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen, Kuopion kaupunki
044 718 5050, katri.hiltunen(at)kuopio.fi

Rakennusmestari Pasi Manninen, Kuopion kaupunki
044 718 5054, pasi.manninen(at)kuopio.fi

Ajankohtaista