Puukerrostalokohde Kuopion Kaarna valmistui Julkulaan

Lakea Oy:n uusi puukerrostalo Kuopion Kaarna on valmistunut Julkulaan ja uudet asukkaat ovat muuttaneet taloon syyskuun lopussa. Juuri valmistunut kohde on Kuopion toinen puurakenteinen kerrostalo. Ensimmäinen puukerrostalo valmistui Keilanrinteen alueelle toukokuussa 2021.

Asunto-osakeyhtiö Kuopion Kaarna sijaitsee Kallaveden rannalla. Kohteessa on 45 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Ensi vuoden aikana samalle tontille rakentuu toinen samanlainen puukerrostalo (As Oy Kuopion Nila). Molemmille taloille yhteinen sauna valmistuu nyt lokakuussa aivan rantaviivaan.

“Uusi Julkulan kohde jatkaa Kuopion kehityspolkua puukerrostalojen saralla ja on hienoa, että tämä toteutui näin upealle paikalle ja on nähtävissä hyvin myös Kallavedeltä käsin”, iloitsee Kuopion asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen.


Puukerrostalo Kuopion Kaarna Julkulassa Kallaveden rannalla. Kuva: Lakea Oy.

Puukerrostalo Kuopion Kaarna on Lakea Oy:n rakennuttama ja sen rakentaa JVR-Rakenne Oy. Talon asunnot myydään Lakean Omaksi-rahoitusmallilla. Omaksi-rahoitusmallissa ostajat pääsevät asuntoihin kiinni pienellä pääomalla, jonka jälkeen taloyhtiölainaa lyhennetään kuukausittain vuokran osana. Asunnon vaatima alkupääoma on noin seitsemän prosenttia asunnon kokonaishinnasta ja 20 vuoden kuluttua asunto on mahdollista lunastaa itselleen. Tällöin velkaa on jäljellä noin 40 prosenttia asunnon kokonaishinnasta.

“Omaksi-rahoitusmallia kohtaan on ollut Kuopiossa paljon mielenkiintoa. Sen avulla omaan asuntoon on helpompi päästä käsiksi melko pienellä alkupääomalla. Kuopiossa on jo valmiina kaksi aiempaa taloa, ja tämä kohde on sarjassaan kolmas”, kertoo Katri Hiltunen.

Kuopion ensimmäiset puukerrostalot ovat ns. massiivipuurunkoisia kerrostaloja, jotka on rakennettu CLT-puusta. CLT-puulla tarkoitetaan rakennuslevyä, joka koostuu ristiin liimatuista lautakerroksista eli CLT tulee sanoista cross laminated timber. Massiivipuurunkoinen kerrostalo voidaan rakentaa myös laudoista tai hirsistä.

“Puukerrostalon asunnoissa ja tiloissa on rauhallinen tunnelma ja puu näyttäytyy asunnoissa tavallista laajemmin. Asunnoissa katot sekä ikkunoiden ja parvekeovien puitteet ovat puusta, ja tämä antaa erilaista ilmettä ja pehmeyttä sisustukseen”, kuvailee Katri Hiltunen.


Asunnoissa puu näkyy esimerkiksi ikkunoiden ja parvekeovien puitteissa. Kuva: Lakea Oy.

JVR-Rakenne Oy on rakentanut lukuisia kohteita ympäri Suomea ja heillä on jo usean vuoden ajalta kokemusta puukerrostalotuotannosta. Julkulan kohteen puuelementit tulevat rakennusliikkeen omalta Kauhajoen moduulitehtaalta (Pro Modules Oy) ja niihin käytetty puu on kotimaista. Rakennusliikkeen kuuluisimmat kohteet ovat Jyväskylän Kuokkalassa sijaitseva Lakean rakennuttama Puukuokka I, joka saavutti Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon vuonna 2015 sekä Espoon Tapiolassa sijaitseva maailman korkein moduulikerrostalo.

Lisätiedot:
Katri Hiltunen, asuntotoimenjohtaja, Kuopion kaupunki
044 718 5050, katri.hiltunen(at)kuopio.fi

Timo Mantila, toimitusjohtaja, Lakea Oy
050 581 8097, timo.mantila(at)lakea.fi

Janne Äijänen, HR- ja markkinointijohtaja, JVR-Rakenne Oy
045 118 4030, janne.aijanen(at)jvr-rakenne.fi

Ajankohtaista