13 km2

pinta-ala

14 000

asukasta vuonna 2020

16 000

asukasta vuonna 2025

3 800

koteja vuonna 2018 

42 km

rantaviivaa

Parasta Saaristokaupungissa

  • Kallavesinäkymät
  • Alueelliset palvelut
  • Petosen aluekeskuksen ja palveluiden läheisyysSaaristokaupunki
– koteja Kallaveden rannalla


Saaristokaupunki tarjoaa korkealaatuisen asuin- ja elinympäristön Kallaveden ja luonnon läheisyydessä. Se koostuu neljästä Kuopion kaupunkialueen eteläisestä niemialueesta: Pirttiniemi, Savolanniemi, Rautaniemi ja Lehtoniemi. Kaunis Saaristokatu siltoineen yhdistää asuinalueet keskustaan. Etäisyys torilta Saaristokaupungin pohjoisosiin on noin 4 kilometriä. 

Hyvät palvelut – kaupat, päiväkodit ja koulut – sekä liikenneyhteyksien toimivuus tekevät Saaristokaupungista ihanteellisen asuinympäristön. 

Lähes jokaisesta alueen kodista avautuu järvinäkymä. Venesatamasta on suora yhteys Kallavedelle ja sen ainutlaatuiseen saaristoon. Lukuisat uimarannat tarjoavat kesäisin virkistystä ja lapsia ilahduttavat myös alueen neljä leikkipuistoa. 

Saaristokaupungin viehätystä lisäävät laajat vihervyöhykkeet ja ulkoilureitit. Talvella hiihtämään pääsee sekä Jynkänvuoren laduille että Kallaveden jäälle. Lisäksi Petosen puistokaupungin laajat vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat asukkaiden käytössä. Lippumäen liikuntakeskus tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet harrastamiseen ja virkistäytymiseen. 

Saaristokaupunki on tunnettu koko maassa erityisesti vuoden 2010 asuntomessuista.